"Variációk zöldségre és gyümölcsre”
VITAMINBÁR
Foglalkozásaink legfőbb célja volt a tanuló ifjúsággal megismertetni az egészséges táplálkozás fontosságát. A foglalkozások végére a gyerekek megtanultak néhány olyan étel elkészítését, melyekkel kiváltható az egészségtelen nassolás, chips evés. A szakköröket évfolyam szinten igyekeztünk tartani, így az életkori sajátosságoknak megfelelő, feldolgozható információkat nyújtottunk. A foglalkozások két részből álltak, mindig tartottunk egy kis elméleti oktatást, melyek információit vetélkedők, tesztek, gyűjtőmunka mögé rejtettünk. A foglalkozások második részében a tanulókkal közösen elkészítettük a foglakozásra tervezett üdítőt, salátát, joghurtot, stb…, mikor mi volt a feladatunk, majd jóízűen elfogyasztottuk.
Hangsúlyt fektettünk a konyhai eszközök balesetmentes használatának megtanulására, hisz a gyerekek között akadtak olyanok is, akik először láthattak, használhattak turmixgépet, aszaló gépet, gyümölcslé készítőt.
A foglalkozásokon igyekeztünk a gyümölcsök mellett minél több zöldségfélével megismertetni, majd megszerettetni a gyerekekkel.
A konyhai munkák nagyon jó hangulatban teltek el. Sok gyerek, akik esetleg a foglalkozás elején még elutasították például a zöldségchipset, örömmel tapasztaltuk, hogy milyen jóízűen nassoltak.
TOVÁBB A KÉPEKHEZ
|